skin rejuvenation woman gets red light therapy treatment

Wat doet lichttherapie voor je huid? – Alles over skin rejuvenation 

Je ziet tegenwoordig steeds vaker voorbij komen dat mensen lichttherapie gebruiken om hun huid te verbeteren. Het is dan ook een effectieve behandeling om de huid te verjongen en om verschillende aandoeningen te verhelpen. Maar hoe werkt lichttherapie precies en welke methode kan je het beste gebruiken voor je huid? Dat lees je hier!

Wat is skin rejuvenation?

Skin rejuvenation is een manier om je huid te verjongen. Het is een proces waarbij je verschillende technieken kunt gebruiken. Deze huidverjonging kan worden bereikt door het verminderen van rimpels, fijne lijntjes, pigmentvlekken en het verbeteren van de huidtextuur en elasticiteit. Een manier van skin rejuvenation is het gebruik van een skin rejuvenation laser. Low level laserlicht, ook wel rood licht genoemd, is een goede manier om de huid te verjongen. 

Welk licht is goed voor je huid?

Er zijn verschillende soorten licht die andere werkingen hebben op je huid. Rood licht therapie is een goede manier om de huid te verjongen. Daarnaast zijn er ook nog een aantal andere soorten licht therapie voor de huid die hierbij kunnen helpen. Dit zijn een aantal belangrijke soorten licht die je huid kunnen bevorderen:

  • Blauw licht;
  • Infrarood;
  • Rood licht/low level laser licht.

Het is wel belangrijk om een speciale behandelmethode te volgen. Verkeerde blootstelling aan licht kan ook een negatief effect hebben. Zo zijn sommige kunstmatige bronnen zoals een zonnebank vaak niet goed voor de verjonging van je huid.

Wat doet rood licht voor de huid?

Een populaire en effectieve manier van skin rejuvenation is het gebruik van rood lichttherapie. Het heeft verschillende positieve effecten op de huid. Ook voor andere redenen, zoals de behandeling van acne, littekens of eczeem, kan rood licht een goede behandelmethode zijn. Hieronder lees je de voordelen van rood licht therapie als huidbehandeling. 

1. Stimulatie van collageenproductie

Als je ouder wordt, wordt de aanmaak van collageen steeds minder. Dit zorgt ervoor dat je rimpels en een minder elastische huid krijgt. Rood licht kan de collageenproductie weer ophogen door de fibroblasten in de huid te stimuleren. Hierdoor wordt de huid steviger en is het mogelijk om rimpels en fijne lijntjes te verminderen of voorkomen. 

2. Verbetering van de huidtextuur

Dankzij de stimulatie van de collageen- en elastineproductie kan rood licht helpen bij het verbeteren van de huidtextuur. De huid ziet er hierdoor gladder en gelijkmatiger uit. Rood licht therapie voor het gezicht zorgt hiermee voor een jongere uitstraling!

3. Vermindering van ontstekingen

Rood licht heeft ontstekingsremmende eigenschappen. Het kan helpen bij het verminderen of voorkomen van ontstekingen in de huid. Daarom kan het gebruik van rood licht therapie nuttig zijn bij aandoeningen zoals acne, rosacea en andere ontstekingsgerelateerde huidaandoeningen. 

4. Versnelling van het genezingsproces

Rood licht kan de bloedcirculatie verbeteren en de zuurstoftoevoer naar de huidcellen verhogen. Het genezingsproces van de huid wordt hierdoor versneld. Dat betekent dat littekens, acne, roodheid en irritaties sneller verminderen.

Is rood licht hetzelfde als infrarood?

Rood licht wordt vaak verward met infrarood. Het is echter niet hetzelfde. Ze kunnen wel vergelijkbare effecten op de huid hebben. Rood licht wordt voornamelijk gebruikt om de collageenproductie te stimuleren, ontstekingen te verminderen en de zuurstoftoevoer te verbeteren. 

Infrarood wordt vaak gebruikt om de bloedcirculatie te verbeteren en het genezingsproces van de huid te versnellen. Met rood licht therapie kan je deze effecten ook bereiken. 

Hoe lang duurt een lichttherapie behandeling?

De duur van de lichttherapie behandeling is afhankelijk van welke behandelmethode je gebruikt. Deze sessies kunnen variëren van een aantal minuten tot een half uur per sessie. Ook is het verschillend hoe vaak je deze sessie moet herhalen om de juiste effecten te bereiken. Wel kunnen we je wat meer informatie geven over een behandeling met rood licht. 

Gezichtsbehandeling voor skin rejuvenation met rood licht therapie

Rood licht therapie als gezichtsbehandeling wordt steeds populairder. Er zijn verschillende behandelmethoden voor, van rood licht therapie maskers tot aan kleinere apparaten. Als je een behandeling doet met de PowerCure laser, dan zijn er specifieke stappen die je kunt volgen.

Behandeling voor rimpels, huidverjonging en acne

Rood licht therapie stimuleert de collageenproductie. Hierdoor wordt huid elastisch en blijft het stevig. Dit zorgt ervoor dat de huid een jongere uitstraling krijgt. Is dit wat je wil? Dan kan jij jouw huid zo behandelen met de PowerCure laser:

1. Reinig je huid

Reinig je huid met een goede cleanser of lauw water. Hierdoor kan het laserlicht beter doordringen in de huid. 

2. Bescherm je ogen 

Bij de PowerCure laser wordt een speciale rood licht bril geleverd. Deze beschermt je ogen tegen de laserstralen van het rode licht. 

3. Plaats de PowerCure laser iets biven de huid

Plaats de PowerCure laser op een kleine afstand van de te behandelen plek. Dit is een goede behandelmethode waardoor de golflengte van 650 nanometer kan doordringen. 

4. Behandel voor 10-20 minuten 

Laser de te behandelen plek voor 10-20 minuten per sessie. Hoe groter de plek, hoe langer je het kunt behandelen. Als je een grotere plek hebt om te behandelen, dan kun je de laser langzaam over de plek heen bewegen. 

5. Herhaal de sessie een paar keer per week

Om de gewenste resultaten te behandelen is het slim om consistent te behandelen. Herhaal de sessie gemiddeld drie keer per week. 

Om de gewenste resultaten te zien is het belangrijk om geduldig te blijven. De hersteltijd is namelijk bij iedereen anders. Wees daarom consistent met de behandelingen en stop niet totdat je de resultaten hebt bereikt die je wilt.

Wat kan PowerCure voor jou betekenen?

De PowerCure laser heeft al veel mensen geholpen bij het verbeteren van de huid. Zo kan de laser littekens, acne, eczeem en andere huidaandoeningen behandelen. Daarnaast is de laser ook geschikt voor een grote variatie aan andere klachten. Denk hierbij aan blessures, wonden en meer! En de laser is niet alleen voor jou geschikt, maar ook voor je huisdier of paard. 

Wil je meer informatie over de PowerCure (Pro) laser en waar het je bij kan helpen? Neem dan vooral hier een kijkje.