Welke weefsels worden beschadigd bij whiplashletsels?

Een whiplash treedt op wanneer de halswervelkolom plotseling naar achteren wordt gebogen of gestrekt, meestal wanneer een sporter van achteren wordt geslagen of zijn hoofd passief en snel heen en weer wordt geschommeld bij contactsporten. Het zachte weefsel van de halswervelkolom, de ruggenmergzenuwen, de tussenwervelschijven, de achterste langsligamenten, de tussenwervelbanden en de facetgewrichten kunnen dan beschadigd zijn.

De behandeling van whiplash-letsels omvat vier elementen:

  • Warmtetherapie
  • Koudetherapie
  • Hoogfrequente elektromagnetische therapie
  • Thuistherapie met de PowerCure laser

PowerCure is zeer effectief bij algemene sportblessures en whiplashletsels.

Wat is PowerCure? Welke problemen kan het helpen oplossen?

PowerCure combineert perfect 4pcs medische 808nm en 12pcs huishoudelijke 650nm laserdioden. Het werkt diep binnen de cel om pijn te verlichten, ontstekingen te verminderen, het weefselherstel en celgroei te versnellen, bloedvatactiviteit te verbeteren en vezelige weefselvorming te verminderen.

Behandelingsprotocol

Plaats het toestel onder de oorlel gedurende 8 minuten.

Stel het apparaat na de behandeling nog eens 8 minuten in en behandel het gebied onder de oorlel aan de andere kant van de hals.

Na afloop van de behandeling stel je het apparaat nog eens 8 minuten in en plaats je het langs de halswervelkolom. Behandel nog eens 8 minuten zonder het apparaat te bewegen.

Wij adviseren om twee keer per dag en ongeveer 30 minuten per keer te behandelen. 5 dagen is één behandelingssessie en we raden 2 dagen interval tussen 2 sessies aan.

Het is aanbevolen om 4 sessies te voltooien.