Wat is de oorzaak van hielspoor?

De meest voorkomende oorzaak van hielspoor is het herhaaldelijk trekken aan de fascia plantaris, waardoor herhaaldelijk kleine scheurtjes ontstaan die tot pijn kunnen leiden. Hielspoor, dat ooit werd beschouwd als een kenmerk van fasciitis, wordt waarschijnlijk niet veroorzaakt door fasciitis plantaris, volgens sterk nieuw bewijs waaruit blijkt dat het wordt veroorzaakt door compressie, niet door spanning.

Hoe behandel je hielspoor?

  • Voetmassage met een massagebal
  • IJskompres
  • Revalidatietraining
  • Thuis behandelen met PowerCure

“PowerCure low level laser therapy (LLLD) is de juiste behandelingsoptie. Het kan planetaire ontstekingen herstellen, de pijn verminderen, het herstel versnellen en de functie van de hiel verbeteren.”

Wat is PowerCure? Welke problemen kan het helpen oplossen?

PowerCure combineert perfect 4pcs medische 808nm en 12pcs huishoudelijke 650nm laserdioden. Het werkt diep binnen de cel om pijn te verlichten, ontstekingen te verminderen, het weefselherstel en celgroei te versnellen, bloedvatactiviteit te verbeteren en vezelige weefselvorming te verminderen.

Behandelingsprotocol

De behandeling van hielspoor/plantaire fasciitis moet worden uitgevoerd langs de hiel, de achtervoetrand en de voetzool. In totaal zijn dit vier behandelingspunten. Elke behandelingsplaats word gedurende 6-8 minuten, 24-32 minuten in totaal, tweemaal per dag behandeld.

Wij raden aan de behandeling twee keer per dag te doen, telkens ongeveer 30 minuten. Eén sessie duurt 7 dagen en we raden 2 rustdagen tussen de sessies aan.

3 behandelsessies zijn aanbevolen. Wanneer het gewenste effect optreedt, kan de vervolgbehandeling worden voortgezet.