FAQ2023-02-07T10:17:39+00:00

Veelgestelde vragen

Waarom krijg je betere resultaten bij het gebruik van de PowerCure Pro?2023-03-21T12:50:55+00:00

We gebruiken krachtige, 3R klasse lasers en geen LED lasers. Hierbij gebruiken we superieure golflengten van laserlicht die de beste effecten hebben bij het herstellen van menselijk weefsel. De ‘koude’ lasers die we gebruiken hebben de mogelijkheid om de cellen in jouw lichaam te herstellen en niet om ze te vernietigen.

Het unieke van PowerCure Pro:
De lasers hebben een totale output van 1300 mW. Het is daarmee vergelijkbaar met grote en professionele laserapparaten.

Is de PowerCure Pro duur?2023-03-21T12:54:35+00:00

Lasertherapeuten die behandelen met andere apparaten dan de PowerCure vragen al snel tussen de €50 en €75 per sessie. Daarbij zijn er altijd meerdere sessies nodig om de gewenste resultaten te behalen. Je bent dan al snel veel geld kwijt. Dit geldt ook voor behandelingen door dierenartsen. Bij PowerCure weten we als geen ander dat iedereen op zijn eigen tempo geneest. Daarom willen we dat al onze cliënten de juiste behandelmethode krijgen voor een redelijke prijs. Dit betekent dat je bij 4 of 5 behandelingen volledig uit de kosten bent!

Daarbij kunnen jij en jouw huisgenoten, familie en vrienden jouw laserapparaat gebruiken. De PowerCure pro is dus zeker niet duur vergeleken met andere lasermethoden.

Wat gebeurt er op biologisch en cellulair niveau tijdens de behandeling?2023-03-21T12:56:47+00:00

De laser wordt direct op de huid aangebracht. Hierbij ervaar jij (of jouw dier) geen pijn of ongemak door warmte tijdens de behandeling. Cellen die geen energie hebben, kunnen niet deelnemen aan het genezingsproces totdat er voldoende ATP wordt geproduceerd. De laser werkt door het stimuleren van de mitochondriën van de cel, de cellulaire motor om ATP met hogere snelheid te produceren.

Celenergie wordt geproduceerd door de mitochondriën door glucosemoleculen te absorberen en om te zetten in Adenosinetrifosfaatmoleculen. Wanneer rood laserlicht rechtstreeks op de cel wordt toegepast, wordt het proces van omzetting van glucose in adenosinetrifosfaat snel opgevoerd door de mitochondriën, waardoor de cel zich sneller kan vermeerderen.

Zodra de cel voldoende ATP heeft geproduceerd om de celdeling uit te voeren, kan hij deelnemen aan het genezingsproces. Geactiveerde cellen bouwen op elkaar voort en herstellen het beschadigde gebied en genezen de toestand van de patiënt op cellulair niveau. Na slechts enkele low-level laserbehandelingen zal de conditie van de klacht verbeteren.

Welke modus kan ik het beste gebruiken?2023-03-21T12:58:23+00:00

Voor klachten die zich op het oppervlak van de huid bevinden, raden wij aan om de contstante modus te gebruiken. Het is eigenlijk altijd handig om deze methode eerst uit te proberen. Wanneer het probleem dieper in het lichaam zit, evenals zenuwproblemen, wordt de pulsmodus geadviseerd.

Op de behandelpagina’s vindt je meer informatie over instellingen en behandeltijd.

 

Wat zorgt ervoor dat PowerCure effectief is? Hoe werkt het? Waar leidt de behandeling toe?2023-03-21T13:03:23+00:00

De rode laserstraal penetreert door de weefsels en stimuleert de cellen op een manier die de lymfestroom verbeterd, pijn verminderd en genezing stimuleert. De lichaamseigen mechanismen maken endorfine aan (natuurlijke pijnstillers) die de pijn verminderen.

Low-level lasers werken om pijn te verminderen of te elimineren. Ook stimuleert de laser de spieren, ligamenten, zenuwen, botten, gewrichten en zachte weefsels die zijn beschadigd. De laser zorgt ervoor dat de beschadigde cellen en weefsels hergroeien en genezen.

Het werkt ook op verzachtend littekenweefsel dat is gevormd om een gewond gebied te beschermen. Te veel opgebouwd littekenweefsel kan voorkomen dat de bloedstroom en nieuw bloed naar een te genezen lichaamsdeel gaat. Het verhoogt de mobiliteit van de gewrichten en vermindert en stopt ontstekingen. Het herstelt het gewonde lichaamsdeel tot, of bijna tot, de toestand van voor het letsel, zonder medicijnen of operaties.

Is de laserbehandeling vergelijkbaar met traditionele fysiotherapie, tens-therapie of echo therapie?2023-03-21T13:07:53+00:00
Nee. Ookal zijn deze therapiën wel ontworpen om de pijncirkcel te doorbreken, zijn de resultaten vaak niet permanent. Uit studies is gebleken dat de effecten van low level lasers aanzienlijk hoger zijn dan andere therapieën, tot wel 90%. De lasers die wij gebruiken produceren geen warmte en herstellen de cellen in jouw lichaam die pijnsignalen versturen.
Door de fotoreceptieve mitochondriën in de cellen te beschijnen met de gewenste golflengten licht, helpt de laser de cellen terug te brengen naar een optimale gezonde toestand. Low-level laser pijnbestrijding wordt gebruikt voor vele soorten aandoeningen zoals zenuwpijn, lage rugpijn en nek- en schouderpijn om er een paar te noemen.
Waarom bereikt de PowerCure laser zulke goede resultaten?2023-03-21T13:56:51+00:00

Wij verkopen alleen maar goede, veilige en krachtige handheld apparaten die voorzien zijn van echte laserdioden. Daarin gebruiken we de bewezen golflengtes van licht die het beste effect hebben bij het herstel van menselijk weefsel. Het apparaat heeft genoeg kracht om diep in te cellen te werken en daarbij de biologische processen van het lichaam te stimuleren. Dit wordt gedaan op een manier die altijd veilig is. Het is een klasse 3 laserstraal, die veilig is voor thuisgebruik. De kwaliteit en de resultaten zijn daarbij doorslaggevend. Er zijn goedkopere alternatieven op de markt, maar het effect is eigenlijk altijd beduidend minder. Zoals vermeld op onze homepage, hebben wij voor deze handheld gekozen omdat hij met succes wordt gebruikt voor thuisgebruik en in de beroepspraktijk.

Wanneer mag je de PowerCure laser niet gebruiken?2023-03-21T13:56:35+00:00

PowerCure Pro mag niet worden gebruikt als je een van de volgende contra-indicaties hebt:

  • Zwangerschap.
  • Een pacemaker (bij gebruik rond het hart).
  • Een verhoogt risico op littekens.
  • Stollingsstoornissen.
  • Kwaadaardige huidlaesies.
  • Zonverbrande huid.
  • Knobbeltjes. De laser kan de cellen stimuleren, waardoor het knobbeltje groter kan worden.
Zijn er enige contra indicaties bij LLLT?2023-03-21T14:01:21+00:00

De PowerCure Pro is een zogenoemde ‘koude’ laser of een low level laser therapy device (LLLT). PowerCure is een veilige behandelingsmethode en kan in principe niet overgebruikt worden. Er zijn echter altijd algemene voorzorgsmaatregelen en contra-indicaties. Lees altijd de gebruikershandleiding voordat je met de PowerCure Pro aan de slag gaat.

De FDA (VS) heeft het gebruik van low-level lasertechnologie goedgekeurd. Er zijn geen gedocumenteerde gevallen van bijwerkingen. De laser mag echter nooit rechtstreeks in iemands ogen worden geschenen en je moet dit altijd vermijden, ook bij jouw huisdier of paard. Gebruik bij voorkeur oogbescherming. Bij low level lasertherapie heb je geen medicatie en operaties nodig en het is een 100% veilige en niet-invasieve behandelmethode.

Kan de PowerCure Pro samen met andere medische behandelingen gebruikt worden?2023-03-21T14:02:17+00:00

PowerCure Pro lasertherapie kan vrij worden gecombineerd met elke andere therapie.

Mag de PowerCure Pro laser de huid aanraken tijdens de behandeling?2023-03-21T14:03:57+00:00

De behandeling moet worden uitgevoerd op de blote huid en niet door bijvoorbeeld kleding of verband heen. De behandeling kan het beste gedaan worden op ongeveer een centimeter van de huid, in verband met hygiëne. Het maakt echter niet uit als je de skin zachtjes aanraakt. De PowerCure Pro moet licht tegen de huid liggen en loodrecht op het behandelgebied, terwijl je het apparaat stilhoudt. Druk het apparaat niet te hard op de huid.

Bovendien kan je ervoor kiezen om met of zonder massagekop behandelen. Dit is een persoonlijke keuze.

Moet ik de laser verplaatsen tijdens de behandeling?2023-03-21T14:05:12+00:00

Als je de juiste behandelplaats hebt gevonden, behandel dit dan voor de aanbevolen tijd. Verschuif daarna naar het volgende behandelpunt en begin de behandeltijd opnieuw. Als je de massagelens gebruikt, beweeg je het mondstuk voorzichtig heen en weer over het behandelgebied.

Ik heb pijn in verschillende delen van mijn lichaam. Kan ik alle gebieden tegelijk behandelen?2023-11-30T10:18:36+00:00

Ja. Als je net de knie hebt behandeld, kan je nu doorgaan naar de nek en daarna de onderrug, bijvoorbeeld. Er is geen limiet aan het aantal behandelingen per dag, en je kan bijvoorbeeld één gebied gedurende 15 minuten behandelen als dat goed voelt. Wij raden aan één gebied grondig te behandelen voordat je naar het volgende gaat, maar er is geen limiet aan het behandelen van meerdere gebieden tegelijk.

Is low level laser therapie (LLLT) klinisch bewezen?2023-03-21T14:09:26+00:00

Het positieve effect van medische lasertherapie (LLLT) voor pijnverlichting en behandeling van spier- en gewrichtspijn, ontstekingen, sportblessures en wonden is gedocumenteerd in klinische studies. Meer dan 2.000 publicaties, met meer dan 100 dubbelblinde studies, documenteren de doeltreffendheid van de therapie.

Hoe snel kan ik het effect merken en hoe vaak kan ik behandelen?2023-11-30T10:18:38+00:00

Het kan twee dagen tot drie weken duren voordat je je beter voelt. Dit verschilt echter per persoon en hangt af van de ernst van de problemen. Veel gebruikers merken al een verschil na een aantal dagen, maar in sommige gevallen is er wat meer tijd en geduld nodig. Behandelingsdosis: 6-8 minuten op elke behandelde zone tweemaal per dag is vaak voldoende om resultaten te bereiken. Op deze website vindt je behandelprotocollen voor veel voorkomende kwalen.

Waar wordt de PowerCure Pro voor gebruikt?2023-11-30T10:18:38+00:00

Pijnverlichting, wondgenezing, remmen van onstekingen, sportblessures en ga zo maar door.

Deze laser pijnbestrijdingsmethode wordt gebruikt voor chronische pijn, acute verwondingen, musculoskeletale problemen, rugproblemen, lage rugpijn, beknelde zenuwen, nek en schouderpijn, slijtage, artrose, knieblessures, heupproblemen, evenals elleboog, pols en hand problemen, carpaal tunnel syndroom, fibromyalgie en onverklaarbare pijn. Eigenlijk voor ontzettend veel dingen. Bekijk ook de ervaringen van andere gebruikers op de website.

De laser kan gebruikt worden bij mensen, huisdieren en paarden.

Ondergaat de PowerCure Pro strenge kwaliteitscontroles?2023-11-30T10:18:38+00:00

Lotuxs (onze fabrikant) voert een strenge kwaliteitscontrole tijdens de productie van de lasers. Daarna ondergaat de laser nog een extra check. Alle producten zijn dus dubbel gecontroleerd voordat ze worden opgestuurd. Op dit moment heeft Lotuxs certificaten gekregen van de FDA, CE, CFDA en PSE en heeft de fabrikant meer dan 150 patenten. Lotuxs voldoet aan de ISO9001 en ISO 13485 normen voor kwaliteit en veiligheid.

In welke talen is de PowerCure Pro handleiding geschreven?2023-11-30T10:18:38+00:00

De Engelse handleiding kan HIER worden gedownload.

Kunnen laserbehandelingen helpen bij ringworm?2023-03-21T14:17:45+00:00

Aangezien ringworm een degeneratieve ziekte is waarvoor er nog geen oplossing bestaat, kunnen laserbehandelingen ringworm niet “genezen”. De laser kan wel helpen bij het verlichten van de ontsteking waardoor de pijn en jeuk minder wordt. Onderzoek heeft aangetoond dat het de cellen en enzymen die verantwoordelijk zijn voor het veroorzaken van ontstekingen vermindert en de antioxiderende ontstekingsremmende enzymen verhoogt.

Kunnen low level lasers helpen bij het herstel van gescheurde banden?2023-03-21T14:19:24+00:00

PowerCure Pro bevordert de genezing en vermindert ontstekingen die pijn veroorzaken. Low level lasers helpen bij het herstel van weefsels, wondheling en spiergenezing. Het verminderd ontstekingen en pijn en stimuleert de bloedvaten. LLLT wordt gebruikt bij letselrevalidatie – en specifiek voor gewrichtsletsels – vanwege de ontstekingsremmende en pijnverlichtende eigenschappen.

Kan PowerCure helpen bij paarden met artrose?2023-03-21T14:20:54+00:00

Ja. Medische low level lasers kunnen helpen bij gewrichten, waardoor ontstekingen en pijn verminderen.

Hoe kan PowerCure Pro helpen de rugpijn van een paard te verlichten?2023-03-21T14:22:43+00:00

Medische laagenergetische lasers verminderen ontstekingen en de daarmee gepaard gaande pijn.

Kan PowerCure Pro helpen met de genezing van grote en open wonden?2023-03-21T14:22:30+00:00

Medische lasers zoals PowerCure verbeteren de microcirculatie en het metabolisme in het behandelde gebied, waardoor de bloedstroom naar de beschadigde weefsels toeneemt. Bovendien bevordert de laser verder de wondgenezing door de treksterkte van het weefsel te verhogen.

Hoe kan ik een bestelling plaatsen?2023-03-21T14:23:29+00:00

Via onze webshop kan je gemakkelijk een bestelling plaatsen. In het bestelproces vul je jouw gegevens in en na betaling verzenden wij jouw bestelling de volgende dag.
Wil je een zakelijke bestelling plaatsen en meerdere stuks tegelijk bestellen, neem dan contact op met ons verkoopteam via info@powercure.shop.

Wat te doen als er iets mis gaat met het laserapparaat?2023-03-21T14:24:27+00:00

Als je problemen hebt met de kwaliteit van het apparaat, neem dan contact op met ons sales team of onze klantenservice. Wij zullen het probleem dan zo snel mogelijk oplossen. Zie ook onze voorwaarden in de voettekst van deze site.

Is er een garantie na verkoop?2023-03-21T14:24:59+00:00

Ja! We geven een jaar garantie op het apparaat.

Hoe lang duurt de snelste verzendoptie?2023-03-21T14:26:03+00:00

De bezorging duurt tussen de 2-4 werkdagen. Als een bestelling voor 13.00 is geplaatst, wordt het op dezelfde dag nog verzonden. Je ontvangt een track & trace om de verzending te volgen.

Zijn de producten op voorraad?2023-03-21T14:26:22+00:00

Ja, we hebben een volledige voorraad klaar voor verzending.

Waarvoor wordt PowerCure gebruikt?2023-03-21T14:26:50+00:00

Pijnbestrijding, ontstekingsremmers, wondgenezing, weke delen en sportblessures enzovoort.

Titel