tenniselleboog

Wat te doen bij een tenniselleboog?

Als je last hebt van een tenniselleboog, dan weet je dat dit alles behalve fijn is. Het kan de activiteiten in het dagelijks leven beperken waardoor jij niet meer kunt doen wat je altijd deed. Want een tenniselleboog ontstaat nou eenmaal door de dingen die je vaak doet. Dus wat is een tenniselleboog precies, hoe herken je het en wat kan je er zelf aan doen? Dat gaan wij je in dit artikel allemaal vertellen. 

Wat is een tenniselleboog?

Een tenniselleboog, ook wel laterale epicondylitis genoemd, is een pijnlijke aandoening aan de elleboog. Vaak ontstaat een tenniselleboog door overbelasting van de pezen die de onderarmspieren verbinden met de buitenste elleboogknobbel. 

Hoewel de oorzaak misschien in de naam zit, hoeft een tenniselleboog echt niet per se door tennis te komen. Het ontstaat meestal door activiteiten waar dezelfde polsbeweging vaak voorkomt. Je kunt hierbij denken aan schilderen, timmeren of tuinieren. 

Hoe weet ik of ik een tenniselleboog heb? 

Het kan lastig zijn om te bepalen of je echt last hebt van een tenniselleboog. Toch zijn er bepaalde tenniselleboog klachten waar veel mensen last van hebben. Dit zijn tenniselleboog symptomen die vaak voorkomen:

 • Pijn aan de buitenkant van de elleboog;
 • Pijn bij bepaalde activiteiten;
 • Zwakte in de pols;
 • Moeite met strekken of buigen van de elleboog;
 • Zwelling van het gebied rondom de elleboog;
 • Stijfheid van de elleboog.

Als je merkt dat je last hebt van deze symptomen, is het handig om hier iets aan te doen. Zo is low level lasertherapie een hulpmiddel die je kan helpen bij een tenniselleboog. Later in dit artikel vertellen wij je hier graag meer over. 

Is een tennisarm een ontsteking? 

Ja, een tenniselleboog of tennisarm wordt veroorzaakt door een ontsteking. De pezen die de onderarmspieren verbinden met de buitenste elleboogknobbel zijn hierbij ontstoken. Deze ontsteking wordt veroorzaakt door overbelasting van de pezen, wat leidt tot pijn, zwelling en een vervelend gevoel rond de buitenkant van de elleboog. 

Wat kun je zelf doen aan een tenniselleboog? 

Het is fijn om zelf iets te kunnen doen aan je tenniselleboog. Gelukkig zijn er verschillende maatregelen die je zelf kunt nemen om deze symptomen te verlichten en het herstel te bevorderen. Dit zijn stappen die je kunt ondernemen om jouw elleboog te behandelen:

 • Neem genoeg rust;
 • Behandel je elleboog met ijs op de pijnlijke plek;
 • Neem (indien nodig) pijnstillers of ontstekingsremmers;
 • Draag een tenniselleboog brace of compressieverband;
 • Doe bepaalde tenniselleboog oefeningen om flexibiliteit te verbeteren;
 • Pas je werkplek aan voor een goede houding;
 • Neem een warm bad of gebruik een warmtepakking;
 • Ga je tenniselleboog masseren met een special tenniselleboog massage;
 • Behandel jezelf met low level lasertherapie

Welke therapie bij tenniselleboog?

Er zijn verschillende therapieën die kunnen helpen bij een tenniselleboog. Dit is afhankelijk van de ernst van de aandoening en van jouw eigen behoeften. We zullen een aantal veelvoorkomende therapieën voor je uitleggen. 

Fysiotherapie

Een fysiotherapeut kan speciale tenniselleboog behandelingen aanbevelen om het herstel te bevorderen. De therapeut zal verschillende oefeningen en technieken aanbevelen om pijn te verminderen, de elleboog te versterken en flexibiliteit te verbeteren. 

Low level lasertherapie

Met low level lasertherapie kan jij zelf je tenniselleboog behandelen. In de meeste gevallen hoef je hiervoor niet naar een specialist. Onze low level laserapparaten van PowerCure zijn speciaal ontwikkeld om vanuit huis te gebruiken. Lees hieronder meer over wat onze PowerCure laser voor jou en je tenniselleboog kan betekenen!

Tenniselleboog en rood licht therapie 

Low level lasertherapie is een manier om jouw tenniselleboog zelf te kunnen behandelen. De lasers van PowerCure zijn speciaal ontwikkeld voor thuisgebruik. Dat betekent dat jij jouw tenniselleboog zelf kunt behandelen, zonder dat je hiervoor een arts of therapeut hoeft te bezoeken. 

Er zitten veel voordelen aan een low level lasertherapie behandeling. Zo kun jij je eigen klachten verminderen of voorkomen, pijn verlichten en het herstel bevorderen. Hiermee kan het zijn dat jij bijvoorbeeld een tenniselleboog operatie voor bent. Daarnaast kan het de hersteltijd van jouw tenniselleboog een stuk korter maken. En dat betekent dat je weer sneller normaal kunt doorgaan met je dagelijkse activiteiten!

Rood licht therapie en de wetenschap

Het gebruik van low level lasertherapie, ook wel rood licht therapie genoemd, is wetenschappelijk bewezen. Bij deze therapie worden laserapparaten met een speciale frequentie van lichtenergie met een laag vermogen gebruikt. Dit licht zorgt voor interacties met de weefsels in jouw lichaam. Dit zorgt voor een vermindering van pijn, zwellingen, ontstekingen en verschillende aandoeningen. 

Wat kan PowerCure voor jouw tenniselleboog betekenen?

De PowerCure laser heeft al veel mensen geholpen bij het verminderen van pijn, klachten en aandoeningen. Zo hebben wij ook al veel mensen met een tenniselleboog mogen helpen. Je kunt de PowerCure (Pro) laser zelf aanschaffen voor thuisgebruik. En het is niet alleen een handig hulpmiddel voor jouw tenniselleboog, je kunt de laser gebruiken voor vrijwel elke klacht die je hebt. Zo is het een handig apparaat voor iedereen in jouw huishouden! 

Wil je meer informatie over de PowerCure (Pro) laser en waar het je bij kan helpen? Neem dan vooral hier een kijkje.