Brand- en doorligwonden

Decubitus, ook wel doorligwonden genoemd, wordt veroorzaakt door langdurige druk op de huid als gevolg van immobiliteit of voortdurende wrijving. Gebieden die gevoelig zijn voor decubitus zijn die waar het been dicht bij de huid ligt en de huid voortdurend tegen een extern oppervlak wordt gedrukt. Deze kwetsbare gebieden zijn bijvoorbeeld de onderrug, de ellebogen, de enkels, de heupen en de dijen.

Een brandwond is beschadigd weefsel door dat onstaat door verbranding, overmatige blootstelling aan de zon of andere straling, contact met vlammen, chemicaliën of elektriciteit of hete oppervlakken zoals bestrating op zonnige dagen. De huid is de eerste verdedigingslinie van het lichaam tegen infectie door micro-organismen. Een brandwond wordt ook gezien als een breuk in de huid en het risico van infectie bestaat zowel in het gewonde gebied als mogelijk in het hele lichaam.

Thermische brandwonden ontstaan wanneer sommige of alle cellen in de huid of andere weefsels worden vernietigd door:

  • Hete vloeistoffen (verbranding)
  • Hete vaste stoffen (contactbrandwonden)
  • Vlammen (vlamverwondingen)

Wat verhindert de genezing van deze wonden?

Langdurige genezing kan het gevolg zijn van gevorderde leeftijd, een onderliggende ziekte, de ernst van de diepte of grootte van de wond, of van een bacteriële infectie. De genezingstijd van grote wonden is langer dan die van kleine wonden en gedurende deze periode kan een wond geïnfecteerd raken en verergeren. Bij het ouder worden neemt het genezingsvermogen van de patiënt af en wordt het genezingsproces verlengd.

PowerCure Pro helpt chronische en moeilijk te genezen wonden sneller te genezen en vergemakkelijkt het revalidatieproces.

Hoe kan de behandeling thuis worden gegeven?

Bij traumawonden, brandwonden, littekens na een operatie en andere soorten wonden, is het belangrijk om de wonden te reinigen en te verzorgen volgens de instructies van de arts. Daarbij kan de PowerCure Pro-laser gebruikt worden als aanvullende behandeling.

PowerCure Pro veroorzaakt geen pijn, ongemak of bekende bijwerkingen.

Hoe werkt de PowerCure Pro-laser?

Low level laser therapy (LLLT – ook bekend als koude laser) is een laserstraal die inwerkt op de huid en diep doordringt in de onderliggende weefsels, zonder warmte-effect en zonder de huid te beschadigen. Low level lasers stimuleren de celactiviteit, versterken celsignalen en verhoogt de effectiviteit van het natuurlijke immuunsysteem van het lichaam. Het verhoogt de productie van ontstekingsremmende enzymen, maakt endorfine (pijnstillende hormonen) vrij en verhoogt de vorming van collageen en elastine die de wondgenezing en het daaropvolgende herstel van het beschadigde gebied bevorderen.

Behandelingsprotocol

Lees de PowerCure Pro gebruikershandleiding zorgvuldig door voordat je een behandeling uitvoert. Gebruiksaanwijzing in het Engels om te downloaden.
Draag altijd een veiligheidsbril als je de PowerCure Pro gebruikt. Stel anderen in jouw omgeving niet bloot aan de laserstralen wanneer je met PowerCure Pro behandelt.

Kies de modus:

  • Continu: directe pijnbestrijding
  • Gepulseerd: langdurige genezing & vermindering van ontstekingen

Selecteer het energieniveau:
1 oppervlakkige – 3 diepe behandeling (kies volgens de diepte van het letsel)

Behandeling

De PowerCure pro Laser is een effectief behandelmiddel voor traumatische wonden, granuloom, doorligwonden, brandwonden, moeilijk te genezen littekens en andere soorten wonden.

Hoe behandel je wonden bij honden en katten?

1. Verwijder het verband.

2. Desinfecteer de wond volgens de instructies van de dierenarts.

3. Voer de behandeling als volgt uit:

Activeer de laser en houd het apparaat ongeveer 1 cm boven de wond stil, waarbij je direct contact met de huid vermijdt. Behandel voor 2 minuten per punt tot de hele wond bedekt is.

4. Verband de wond opnieuw

Het effect varieert, dus blijf de PowerCure Pro gebruiken. Als je vragen hebt, neem dan gerust contact met ons op.