Welke omstandigheden kunnen TMD veroorzaken?

Het wordt vaak in verband gebracht met psychosociale factoren, toeval, gewrichtsoverbelasting en gewrichtsanatomische factoren. De hoogste incidentie en het hoogste aantal medische bezoeken zijn van mensen in de leeftijd van 20-30 jaar.

 

Hoe voorkom en behandel je TMD?

   • Medicijnen
   • Fysiotherapie
   • Low level laser therapie van PowerCure
   • PowerCure is laserapparaat voor thuistherapie. 

  Welke problemen kan het helpen oplossen?

  Het biedt betere ontstekingsremmende en pijnstillende effecten, bevordert de celregeneratie en verbetert de kaakgewrichtsfunctie.

   Wat is PowerCure? 

   PowerCure combineert perfect 4pcs medische 808nm en 12pcs huishoudelijke 650nm laserdioden. Het werkt diep binnen de cel om pijn te verlichten, ontstekingen te verminderen, het weefselherstel en celgroei te versnellen, bloedvatactiviteit te verbeteren en vezelige weefselvorming te verminderen.

   Behandelingsprotocol

   Plaats het apparaat langs het kaakgewricht, naast het oor gedurende 8 minuten.

   Na afloop van de behandeling stel je het apparaat nog eens 8 minuten in en plaats je het over de breedte van de kaak. De mond moet tijdens de behandeling enigszins geopend zijn om het gewricht te kunnen openen en de doeltreffendheid van de straalpenetratie te vergroten.

   Wij adviseren om twee keer per dag en ongeveer 30 minuten per keer te behandelen. 5 dagen is één behandelingssessie en we raden 2 dagen interval tussen 2 sessies aan. Het is aanbevolen om 2 behandelingen te voltooien.

    

   Wanneer het gewenste effect optreedt, kan de vervolgbehandeling worden voortgezet.