Veel voorkomende symptomen

Tekenen van een oorontsteking zijn onder meer het schudden van de kop en het krabben in, bij of onder het oor. Sommige dieren proberen het oor tegen andere voorwerpen aan te wrijven om de pijn en het ongemak te verlichten. Oorinfecties resulteren vaak in een donkerder rood oor, vuil in het oor of een algemeen ontstoken uiterlijk.

Behandeling van oorinfecties

In milde gevallen wordt vaak een product gebruikt met ontstekingsremmende, schimmelwerende en antibacteriële bestanddelen. In ernstigere gevallen kan reiniging van het oor onder sedatie of verdoving nodig zijn. Je behandelt oormijt met specifieke oordruppels.

Oorreiniging is zeer belangrijk bij de behandeling van oorontstekingen. Hiervoor kan je zelfgemaakte of voorschreven middelen gebruiken.

In sommige recepten wordt ook povidonjood (betadine) toegevoegd. Sommige natuurlijke oorreinigers kunnen de pH-waarde in de oren van de hond iets verlagen, waardoor het oor minder vatbaar wordt voor terugkerende infecties. Veel commerciële oorreinigers zijn ook verkrijgbaar in winkels en online.

Thuisbehandeling met PowerCure Pro

PowerCure Pro biedt geavanceerde lasertherapie, met de kracht van professionele lasers die in klinieken worden gebruikt, in een gemakkelijk mee te nemen apparaat dat thuis kan worden gebruikt.

Omdat er geen medicatie nodig is, is de behandeling veilig en effectief en biedt het blijvende verlichting van de pijn.

De herstellende kracht van PowerCure Pro wordt geleverd door geavanceerde lasertechnologie.

PowerCure Pro wordt in contact gebracht met de huid zodat de fotonenenergie in de weefsels kan doordringen. Dit stimuleert het lichaam om adenosinetrifosfaat te produceren, ook bekend als ATP, dat energie in de cellen brengt. ATP staat in wisselwerking met verschillende biomoleculen in de cellen, bevordert de normale celfunctie en versterkt de natuurlijke genezingsprocessen van het lichaam.

Low level lasertherapie (LLLT) is een behandelmethode die aan populariteit wint. Met lasers kunnen we pijn, zwelling en ontsteking in het hele lichaam bestrijden. Door zich te richten op aangetast weefsel op cellulair niveau, brengen deze klasse 3B medische lasers heilzame fysiologische activiteiten op gang om genezing en herstel te bevorderen – waar en wanneer dat het meest nodig is. Dit resulteert in:

 • Verhoogde productie van ATP (adenosinetrifosfaat)
 • Verhoogd celmetabolisme
 • Verhoogde collageenproductie
 • Verhoogde enzymproductie
 • Verhoogde eiwitsynthese
 • Verbeterde bloedcirculatie
 • Verbeterde lymfatische doorstroming en drainage
 • Verminderde ontsteking

Het bovenstaande dient om de natuurlijke genezingskracht van het lichaam te vergroten, de hoofdoorzaken van de pijn aan te pakken en snelle verlichting te bieden.

De voordelen van deze therapeutische effecten op honden en katten zijn zeer groot, waaronder versnelling van de genezing en vermindering van chronische pijn, alsmede vermindering van pijn, ontsteking en medicijngebruik. LLLT is veilig en effectief gebleken, heeft geen bekende bijwerkingen en kan veilig thuis worden gebruikt.

Behandelingsprotocol

Lees de PowerCure Pro gebruikershandleiding zorgvuldig door voordat je een behandeling uitvoert.
Draag altijd een veiligheidsbril als je de PowerCure Pro gebruikt. Stel anderen in jouw omgeving niet bloot aan de laserstralen wanneer je met PowerCure Pro behandelt. Gebruik de massagelens daarom niet als het risico bestaat dat iemand anders aan de laserstralen wordt blootgesteld.

Kies de modus:

 • Continu – Onmiddellijke pijnverlichting
 • Pulserend – Langdurige genezing & vermindering van ontstekingen

Selecteer het energieniveau:

 • 1 oppervlakkige – 3 diepe behandeling

De meeste honden met oorontsteking kunnen het volgende protocol volgen. Bij kleine katten en honden moet het voldoende zijn om de PowerCure Pro naast de gehoorgang te plaatsen om het hele gebied te bedekken.

 1. 30 seconden onder de verticale gehoorgang
 2. 30 seconden langs de zijkant van de gehoorgang
 3. Ga 3 keer over elk punt en werk op tot je de laser 60 seconden stilhoudt boven elk punt.

Voor een optimaal resultaat herhaal je de behandeling minstens twee keer per dag. Na een paar dagen behandeling zou je een aanzienlijke verbetering moeten zien.

Het effect varieert, dus blijf de PowerCure Pro gebruiken. Als je vragen hebt, neem dan gerust contact met ons op.