Wat u moet weten over lasertherapie op laag niveau

Hoe kan een leven vol pijn doorgaan? Pijn kan iemands leven op vele manieren beïnvloeden. Chronische pijn kan u beletten zware lichamelijke inspanningen te doen, wat uw werk en leven kan beïnvloeden. Zelfs als u lang op kantoor werkt, kunt u door de pijn niet zo comfortabel zitten of staan als anderen.

Patiënten met chronische pijn kunnen er op verschillende manieren mee omgaan. Afhankelijk van de aandoening kunnen pijnstillende medicijnen worden gekocht, en fysiotherapie is ook een optie die de pijn na verloop van tijd langzaam zal verminderen.

Er is echter een andere methode die gecombineerd kan worden gebruikt om chronische pijn beter te verlichten. Nou, het is het Smart Handheld Laser Device PowerCure, dat gebruik maakt van lasertherapie met lage intensiteit: een niet-invasieve manier om pijn te verlichten.

Wat is Lasertherapie op laag niveau?

Low Level Laser Therapy (LLLT) heeft veel verschillende namen.

Behandelingsapparaten passen fotobiomodulatie, koude lasertherapie, low level lasertherapie toe, wat de naam ook is, ze werken over het algemeen allemaal op dezelfde manier. Zij gebruiken specifieke golflengten van licht om de genezing te stimuleren en de pijn in verschillende delen van het lichaam te verminderen.

Koude laser of laag-niveau lasertherapie werkt door fotochemische processen.Wat is het behandelmechanisme van PowerCure?

Wanneer een cel gestrest, beschadigd of verwond is, beginnen de mitochondriën (die de stofwisselingsprocessen van de cel aandrijven) stikstofmonoxide te produceren. Dit kan schadelijke gevolgen hebben voor de cellen. Een verhoogd stikstofmonoxide vermindert het zuurstofgehalte van de cellen, wat kan leiden tot celschade en ontstekingen.

Wanneer licht van een low-level laser wordt opgenomen door deze beschadigde cellen, start het een reeks chemische reacties die stikstofoxide afbreken in zijn andere componenten, waardoor ontsteking en zwelling verminderen door de hoeveelheid zuurstof in de cellen te herstellen tot het juiste niveau.

Smart Handheld Laser Device PowerCure, nieuw ontwikkeld door LOTUXS, is een volledig veilige en niet-invasieve behandeling. Als u meer wilt weten, neem dan contact met ons op.