rood licht therapie lamp

Wat is rood licht therapie? 5 dingen die je moet weten 

Tegenwoordig horen we steeds meer over rood licht therapie. Het zou wonderen moeten doen voor jezelf, je medemens en zelfs je huisdieren! En niet alleen je fysieke gesteldheid moet erop vooruit gaan, maar zelfs je uiterlijk kan er een boost van krijgen. Maar wat is rood licht therapie nu precies en hoe kan het dat het zo goed werkt? In dit artikel lees je alles wat je moet weten over deze vorm van lichttherapie. 

Wat doet rood licht therapie?

Rood licht therapie stimuleert de cellulaire activiteit in het lichaam. En als de cellen gestimuleerd worden, bevordert dit een groot deel van de genezingsprocessen in ons lichaam. 

Het rode licht zorgt ervoor dat de mitochondriën, ook wel de ‘batterijen van de cel’ genoemd, worden opgeladen. Dit leidt vaak tot meer energie, snellere genezing van wonden, minder ontstekingen, pijnverlichting en een betere huidkwaliteit.

Is infrarood hetzelfde als rood licht therapie?

Nee, infrarood en rood licht therapie zijn niet hetzelfde. Het grote verschil is dat de verschillende vormen van rood licht gebruikmaken van andere golflengten. Hierdoor heeft het een andere werking. Rood licht therapie in de vorm van low level laser kun je vaak zelf vanuit huis doen, bijvoorbeeld met de rood licht lamp van PowerCure

rood licht therapie

Waar is rood licht therapie goed voor?

Rood licht therapie is goed voor veel aspecten. Zo kan het gebruikt worden voor uiterlijke verbeteringen, maar ook voor het herstellen van aandoeningen of het verminderen van pijn. Hieronder vertellen we een aantal grote voordelen van rood licht therapie. 

1. Het verbetert de gezondheid van de huid

Rood licht, ook wel low level laser therapie genoemd, stimuleert de collageenproductie in de huid. Hierdoor kan het zijn dat fijne lijntjes en rimpels in het gezicht aanzienlijk minder worden. Daarnaast verbetert het ook de algehele huidtextuur en zorgt het voor een frissere uitstraling. 

2. Het zorgt voor wondgenezing en weefselherstel

Omdat het laserlicht in de cellen werkt, kunnen wonden en littekens sneller genezen. Of je nu een snijwond of brandwond hebt, het laserlicht kan bij beide wonden helpen bij een sneller herstel. Daarnaast wordt rood licht therapie ook vaak gebruikt bij het herstel van een operatie.

3. Het kan pijn verlichten en ontstekingen verminderen

Deze vorm van lasertherapie helpt bij het verlichten van pijn. Daarnaast kan het ook ontstekingen verminderen of voorkomen. Dit zorgt ervoor dat rood licht therapie ook nuttig is bij aandoeningen zoals artritis of acne.

4. Het verhoogt de energielevels

Omdat de ‘batterij’ van de cellen wordt opgeladen, kan het zijn dat je meer energie krijgt. En dit zorgt er niet alleen voor dat je fitter bent, maar ook dat je (sport)prestaties beter kunnen worden. Vooral bij het gebruik van een intranasale laser kan je deze effecten krijgen. 

5. Het is ook te gebruiken bij dieren

Deze positieve effecten zijn niet alleen toepasselijk op mensen, maar ook op dieren. Zo gebruiken veel mensen al lasertherapie voor hun hond. Ook voor paarden is lasertherapie heel goed geschikt. Voor alle dieren kan het zorgen voor pijnverlichting, genezing van wonden en behandeling van verschillende aandoeningen.

Hoe kom je in aanmerking voor lichttherapie?

Iedereen die rood licht therapie wil gebruiken, komt ervoor in aanmerking. Je kunt tegenwoordig gewoon zelf een rood licht therapie lamp kopen. 

Zo is de PowerCure laser speciaal ontwikkeld voor thuisgebruik. Dit laserapparaat is geschikt voor de behandeling van pijn, aandoeningen en ontstekingen. Daarnaast kan het ook worden gebruikt voor huidverjonging! En de laser is niet alleen geschikt voor mensen, maar net zo goed voor dieren. Bekijk hieronder de bijzondere ervaringen die PowerCure gebruikers hebben gehad dankzij de krachtige laser.

Wat kan PowerCure voor jou betekenen?

De PowerCure laser is een effectieve behandelmethode tegen pijn, ontstekingen, aandoeningen, blessures en meer. Door dagelijks een aantal minuten te behandelen met de laser is het al mogelijk om pijn en klachten te verminderen. Bekijk hieronder onze behandelprotocollen voor verschillende klachten.

PowerCure behandelprotocollenWil je meer informatie over de PowerCure (Pro) laser en waar het je bij kan helpen? Neem dan vooral hier een kijkje.