wat is lasertherapie

Wat is lasertherapie? – Alles wat je moet weten

Ben je op zoek naar manieren om jezelf of anderen beter te maken? Dan is de kans groot dat je weleens van low level lasertherapie hebt gehoord. Deze laserbehandelingen zijn vaak zelf uit te voeren en hebben een groot aantal voordelen. Maar wat is lasertherapie precies, hoe werkt het en hoe gebruik je het? In dit artikel lees je alles wat je moet weten over low level lasertherapie. 

Waar wordt lichttherapie voor gebruikt?

Lichttherapie, ook wel low level laser therapie of rood licht therapie genoemd, kan bij veel verschillende klachten en aandoeningen worden gebruikt. Zo is er interne lasertherapie, die je kunt gebruiken om je immuunsysteem te versterken en om daarmee fitter te worden. Daarnaast zijn er ook handheld laser apparaten die klachten van buitenaf kunnen behandelen. Dit zijn een aantal klachten en aandoeningen waar een lichttherapie apparaat je bij kan helpen:

 • Eczeem en psoriasis;
 • Artrose;
 • Peesontsteking;
 • Aangezichtspijn;
 • Tenniselleboog;
 • Migraine;
 • Hielspoor;
 • Carpaal tunnel syndroom;
 • Rugpijn en nekpijn;
 • Spierpijn;
 • En nog veel meer!

Wat doet laseren met je lichaam?

Lasertherapie kan verschillende effecten op het lichaam hebben. Over het algemeen wordt lasertherapie gebruikt voor medische doeleinden en helpt het bij het verlichten van pijn en het verminderen of voorkomen van klachten en aandoeningen. Hieronder lees je de effecten van low level lasertherapie.

Stimulatie van weefselherstel

Bij lasertherapie dat wordt gebruikt voor fysiotherapie of wondgenezing kan de laser energie leveren die cellulaire activiteiten stimuleert. Hierdoor wordt het herstelproces van de weefsels versneld. 

Pijnverlichting 

Lasertherapie stimuleert de aanmaak van endorfines. Dit zorgt ervoor dat het lichaamseigen pijnstillende mechanisme wordt aangewakkerd. Hierdoor kan je pijn en ontstekingen verminderen. 

Verbetering van de bloedcirculatie

Lasertherapie kan de bloedcirculatie verbeteren door de verwijding van bloedvaten te stimuleren. Dit kan helpen bij verschillende aandoeningen zoals vaatziekten. 

Hoe werkt lasertherapie?

Lasertherapie, ook wel low level lasertherapie genoemd, is een laag niveau van laserlicht dat werkt in de cellen. Hierbij worden specifieke golflengten van licht gebruikt voor de interactie met weefsels. Op deze manier kan het pijn en zwellingen verminderen, ontstekingen verhelpen en de functionaliteit van het lichaam verbeteren. 

Het is een veilige en effectieve therapie voor een groot aantal aandoeningen. Lasertherapie wordt ook vaak gebruikt als aanvullende behandeling bij fysiotherapie. 

Wat is een laserbehandeling?

Er zijn verschillende soorten laserbehandelingen. Veel mensen doen lichttherapie thuis. Er zijn verschillende laserapparaten die je zelf kunt aanschaffen voor thuisgebruik. De meeste behandelingen doe je een aantal minuten per dag door de laser op de te behandelen plek te houden. Dit doe je dan op een aantal opeenvolgende dagen. Wij hebben verschillende behandelprotocollen opgesteld per klacht. 

Daarnaast kan je ook lasertherapie doen bij jouw hond, kat of paard. Hiervoor kan je in het grootste deel van de gevallen hetzelfde laserapparaat gebruiken. Tijdens de behandeling wordt het aangeraden om een lichttherapie bril te gebruiken. Deze wordt er meestal al bijgeleverd. 

wat is lasertherapie?

Wat is het effect van rood licht?

Het gebruik van lasertherapie met rood licht heeft veel positieve effecten. Zowel op cellulair niveau als het effect op het hele lichaam. Dit zijn een aantal belangrijke effecten van rood licht:

 • Stimulatie van celvernieuwing;
 • Verbetering van de bloedcirculatie;
 • Verlichting van pijn;
 • Ontstekingsremmende effecten;
 • Verbetering van huidcondities. 

Rood licht therapie wordt als veilig beschouwd en heeft positieve effecten op het lichaam. Zo zijn er veel mensen met goede ervaringen met rood licht therapie. 

Is rood licht hetzelfde als infrarood?

Rood licht therapie en infrarood zijn niet hetzelfde. Hoewel ze beide onder de categorie lichttherapie vallen, maken ze gebruik van andere golflengtes met daardoor andere effecten. Dit zijn de verschillend tussen rood licht en infrarood:

 • Andere golflengte van licht;
 • Diepte van doordringing;
 • Therapeutische toepassingen;
 • Apparatuur. 

Is rood licht warm?

Rood licht kan warm aanvoelen, maar niet té warm. Het is geen probleem om een low level lasertherapie apparaat dichtbij de huid te houden.

Hoe snel merk je het effect van lichttherapie?

De effecten van low level laserlicht therapie verschillen bij iedereen. Het echte effect hangt af van de aandoening, de ernst, de pijnfactor en de frequentie van de behandelingen. Over het algemeen merken mensen na een aantal weken al een resultaat, maar dit kan sneller of later zijn, afhankelijk van de bovenstaande factoren. 

Er zijn geen lichttherapie bijwerkingen bekend. De methode is echt bedoeld om het herstel te bevorderen, zonder daar bijwerkingen van te krijgen. 

Hoe lang duurt een laserbehandeling?

Hoe lang een laserbehandeling duurt, hangt af van de aandoening en de ernst daarvan. Over het algemeen duren deze behandelingen tussen de 5 en 30 minuten per sessie, en dit moet dagelijks herhaald worden gedurende een aantal weken. 

Een laserbehandeling met PowerCure duurt gemiddeld 10 minuten per dag. Wij hebben verschillende behandelprotocollen opgesteld per klacht die precies aangeven hoe lang jouw behandeling duurt. 

Wat is de beste rood licht therapie?

Er zijn verschillende soorten rood licht therapie. Heb je last van blessures of andere klachten die voorkomen bij bepaalde lichaamsdelen? Dan kun je het beste gebruik maken van een extern low level lasertherapie apparaat. De laserapparaten van PowerCure zijn hierbij een goede optie! De lasers van PowerCure zijn speciaal ontwikkeld om zelf vanuit huis te gebruiken, voor mens, huisdier en paard. Je kunt deze laser ook gebruiken als aanvulling op andere medische behandelingen zoals fysiotherapie. 

Hoeveel kost lasertherapie?

De kosten van lasertherapie zijn voor ieder merk verschillend. De laserapparaten van PowerCure zijn aanzienlijk goedkoper en kwalitatief beter dan andere laserapparaten in Nederland en Europa. Bekijk hier de verschillen tussen PowerCure en andere merken. 

Rood licht therapie en de wetenschap

Het gebruik van low level lasertherapie, ook wel rood licht therapie genoemd, is wetenschappelijk bewezen. Bij deze therapie worden laserapparaten met een speciale frequentie van lichtenergie met een laag vermogen gebruikt. Dit licht zorgt voor interacties met de weefsels in jouw lichaam. Dit zorgt voor een vermindering van pijn, zwellingen, ontstekingen en verschillende aandoeningen. De effecten van low level laser therapie zijn wetenschappelijk bewezen.

Wat kan PowerCure voor jou betekenen?

De PowerCure laser heeft al veel mensen geholpen bij het verminderen van pijn, klachten en aandoeningen. Je kunt de PowerCure (Pro) laser zelf aanschaffen voor thuisgebruik. En het is niet alleen een handig hulpmiddel voor jezelf, maar ook voor de andere mensen (en dieren!) in jouw huishouden.

Wil je meer informatie over de PowerCure (Pro) laser en waar het je bij kan helpen? Neem dan vooral hier een kijkje.