Waar moet ik op letten bij het gebruik van Powercure?

PowerCure low-level lasertherapie heeft genezende eigenschappen die helpen weefsel te regenereren, ontstekingen te verminderen en pijn te bestrijden. Het stimuleert ook het immuunsysteem en bevordert een sneller herstel. De behandeling kan worden toegepast bij reumatische en orthopedische aandoeningen, maar ook bij mensen die regelmatig trainen (om maar wat te noemen).

De therapie stimuleert een snellere wondgenezing, helpt sporters sneller te herstellen van de diverse blessures die zij oplopen, en is een uitstekende oplossing voor chronische pijn. Het is de standaardbehandeling voor musculoskeletale pijn en vermindert het risico op invaliditeit als gevolg van chronische pijn. In geval van letsel kan het tegelijkertijd de pijn verminderen en het herstel versnellen.

Als je allergieën of gevoeligheden hebt voor verschillende medicijnen, kan PowerCure worden gebruikt als een veilig, natuurlijk en effectief alternatief (om het genezingsproces te stimuleren).

De PowerCure heeft geen bijwerkingen bij juist gebruik. Er kan een licht ongemak optreden na een laserbehandeling, maar dit hangt alleen af van de herstimulatie van de ontstekingsfase. Het zou binnen 24-48 uur moeten verdwijnen.

Powercure

Contra-indicaties voor het gebruik van Powercure

Bij het gebruik van PowerCure moeten bepaalde voorbehouden in acht worden genomen. Zo mag koude laser niet worden toegepast op de schildklier, omdat dit de werking ervan kan schaden. Bovendien moet altijd een veiligheidsbril worden gedragen om schade aan het netvlies te voorkomen.

Het is belangrijk dat PowerCure niet wordt aanbevolen voor gebruik bij zwangere vrouwen, en ondanks uitgebreid onderzoek zijn de effecten van koude laser op de foetus niet vastgesteld.

Potentieel kankerachtige laesies of carcinomen zijn niet geschikt voor lasertherapie vanwege het risico van kankercelproliferatie. De enige uitzondering op de regel is in het geval van terminale patiënten, waar koude lasers kunnen worden gebruikt voor palliatieve zorg.

Patiënten met epilepsie mogen PowerCure niet gebruiken, hoewel laserfysiotherapie een niet-invasieve procedure is die in wezen geen bijwerkingen heeft en geen pijn veroorzaakt. Voordat een dergelijke behandeling wordt toegepast, moet echter een volledige medische voorgeschiedenis worden afgenomen, en patiënten met ziekten zoals kanker en epilepsie moeten eerst een arts raadplegen.