Vragen over de behandeling van jouw huisdier

Hoeveel behandelingen heeft mijn dier nodig?

Voor sommige acute aandoeningen kunnen 1 tot 6 handbehandelingen volstaan. Bij een meer chronische aandoening is vaak 10 tot 12 keer nodig. Bij aandoeningen zoals ernstige artritis kan een voortdurende behandeling nodig zijn om de ontsteking en de pijn onder controle te houden. Dit zou mogelijk moeten zijn omdat je het laserapparaat overal mee naartoe kan nemen.

Hoe vaak moet ik de behandelingen uitvoeren?

Acute aandoeningen kunnen dagelijks worden behandeld, vooral als zij gepaard gaan met aanzienlijke pijn. De meeste chronische problemen reageren goed als de behandelingen 2 tot 3 keer per week worden uitgevoerd gedurende twee weken, afnemend tot één low-level laserbehandeling per week naarmate de toestand van jouw huisdier verbetert.

Hoe lang duurt elke behandeling?

De standaardduur van een laserbehandeling bij uw huisdier is 15-30 minuten, afhankelijk van de grootte van het betrokken gebied en de te behandelen aandoening.

Hoe lang duurt het voordat jouw huisdier de effecten voelt?

Je zal meestal onmiddellijk verbetering merken in de pijnklachten van jouw huisdier. De laser werkt op cellulair niveau en is zeer effectief in het bevorderen van snelle genezing.

Zijn er bijwerkingen bij het gebruik van de laser?

Gedurende meer dan 20 jaar gebruik door zorgverleners over de hele wereld zijn er zeer weinig of geen bijwerkingen gemeld van het gebruik van koude lasers of koude lasertherapie.

Doet de behandeling pijn?

Nee. Het wordt niet gevoeld, daarom wordt de term “koude laser” gebruikt. De laser wordt niet heet. Dieren worden over het algemeen zeer ontspannen.

Waarom zou ik low level lasertherapie voor mijn huisdier gebruiken?

Steeds meer dierenartsen bevelen laag-niveau lasertherapie aan voor pijnbehandeling, omdat het een veilige, snelle, bijwerkingenvrije manier is om de pijn te verlichten en de genezing van jouw huisdier te versnellen.