Lasertherapie in de sportgeneeskunde

Ongeacht uw inspanningsniveau kan een goede therapeutische optie uw lichaam helpen efficiënter te functioneren. Zowel hogescholen als atletiekprogramma’s van professioneel niveau in de hele VS hebben lasertherapie aangenomen als standaard therapeutische optie in hun database van sportgeneeskunde. De allure van sportgeneeskunde is om tijdens het herstel zo actief mogelijk te blijven. Lasertherapie kan de toestand van een ziekte beter beheersen, terwijl patiënten worden betrokken bij bewegingen die hun genezingsproces niet belemmeren.

Licht energie op specifieke golflengten zoals 605nm en 808nm kan de groei van fibroblasten in beschadigd weefsel stimuleren. Fibroblasten zijn de bestanddelen van collageen, een essentieel eiwit dat wordt gebruikt om oud weefsel te vervangen of weefselschade te herstellen. Lasers met reparatiemogelijkheden worden laag-niveau-lasers genoemd.

Lage lasers hebben ook een ontstekingsremmend effect op de weefsels. Het bevordert vaatverwijding en activeert ook het lymfedrainagesysteem en voert zo het gezwollen gebied af, wat helpt om zwellingen door ontstekingen of kneuzingen te verminderen. Gezien de aard van vasodilatatie kunnen deze effecten ook helpen het “strakke” gevoel in spieren en pezen te verlichten door de toevoer van voedingsstoffen naar het gebied te vergroten.

Low-level lasers spelen ook een rol bij het verminderen van spiervermoeidheid.

Powercure Pro werkt in de sportgeneeskunde door gebruik te maken van de pijnstillende effecten van lichtenergie lasertherapie om de hersenen en de bijnieren te stimuleren om hoge niveaus van pijnstillende chemische stoffen zoals endorfine en enkefaline te produceren. De lichtenergie tast ook zenuwcellen aan en kan de transmissie van zenuwcellen blokkeren, waardoor de gevoeligheid en de pijn afnemen en sporters snel hun fysieke prestaties kunnen herstellen.

Andere therapieën kunnen soms worden gecombineerd met lasertherapie. Deze kunnen bestaan uit cryotherapie, stretching, medicijnen. Houd er echter rekening mee dat therapie in verband met sportgeneeskunde of lasertherapie altijd op advies van een arts moet worden uitgevoerd. Hoewel draagbare therapieapparaten thuis kunnen worden gebruikt, kunt u voor de zekerheid een professionele arts raadplegen voor de behandeling. Ik hoop dat dit artikel nuttig voor je is. Als u meer wilt weten over lasertherapie, neem dan contact op met onze klantenservice op onze officiële website.