Lasertherapie bij verstuikingen, verrekkingen of breuken

Op een bepaald moment voel je je plotseling onvast op je voeten staan en je enkel is verstuikt, je probeert je gewicht op je enkel te zetten, en dan merk je een scherpe pijn, op welk punt je denkt “vreselijk”, misschien is het een verstuiking, een verrekking, of een nog vreselijker breuk!

Allereerst, geen paniek!

Als er geen sprake is van een uitstekend bot of overmatige bloeding, kunt u ijs gebruiken en het gebied hoog leggen en vervolgens de hulp inroepen van een professionele arts, of een podoloog als u een voet- of enkelblessure heeft. Een podoloog kan op een röntgenfoto vaak kleine breuken vinden die de spoedeisende hulp misschien mist.

Als u het verschil weet tussen verstuikingen, verrekkingen en breuken, kunt u tijd en geld besparen.

Verstuikingen zijn verwondingen aan ligamenten (de weefsels die botten bij gewrichten verbinden). Enkelverstuikingen zijn de meest voorkomende blessures in de Verenigde Staten (bijna 2 miljoen per jaar).

Verrekkingen zijn blessures aan spieren of pezen (de vezelige koorden van weefsel die spieren en botten verbinden). Door het letsel wordt de spier of pees uitgerekt of gescheurd.

Fracturen zijn er in vele soorten en gradaties. Fracturen kunnen zelfs optreden zonder bekend trauma, net als stressfracturen. Tekenen van een mogelijke breuk zijn: zwelling, kneuzing en misvorming rond het gewonde gebied (het ledemaat kan er “niet op zijn plaats” uitzien of het bot kan de huid doorboren).

Het verkennen van alternatieve therapieën zoals lasertherapie is ook een goede manier om u te helpen deze letsels te behandelen.

Powercure koude lasertherapie gebruikt het principe van fotobiomodulatie om het behandelde gebied te verlichten met een laserlichtbron.

Lasertherapie is niet-invasief en pijnloos en werkt ontstekingsremmend en pijnstillend. Bovendien kan het het immuunsysteem en het metabolisme versterken, weefselherstel versnellen, de vaatregeneratie verhogen en genezing bevorderen, enz. Lasertherapie kan dus worden toegepast na een verstuiking, verrekking of breukoperatie. Milde verwondingen kunnen worden behandeld met snelle pijnstilling om de genezing te bevorderen, terwijl ernstige verwondingen kunnen worden behandeld met koude lasertherapie, medicatie of een operatie op aanraden van uw arts.

Als u meer wilt weten over koude lasertherapie, neem dan contact met ons op via info@powercure.shop