Gespecialiseerde methoden voor de preventie en behandeling van skeletspierblessures

Spierletsel is een veel voorkomende blessure tijdens het sporten en komt voor bij %-50% van alle sportblessures. Hoewel er de laatste jaren enige vooruitgang is geboekt met betrekking tot de moleculaire en cytologische reguleringsmechanismen van regeneratie en herstel van skeletspieren, is er echter geen specifieke methode om skeletspierschade in de kliniek te voorkomen en te behandelen.

Laag vermogen laser is een kleine dosis laser die kan stimuleren, reguleren en activeren van de lokale en hele lichaam zonder weefsel cel schade, laag vermogen laser therapie heeft de voordelen van veiligheid, gemak, lage kosten en breed effect, en is toegepast in de klinische praktijk in vele landen.In de revalidatie van spierblessure, is de werkzaamheid van lage intensiteit laser therapie ook benadrukt.

De laatste jaren hebben wetenschappers diepgaande studies verricht naar het verband tussen oxidatieve stress en door inspanning veroorzaakte vermoeidheid en door inspanning veroorzaakte spierbeschadiging. In experimentele studies op rattenmodellen vertoonde het plasma-MDA-niveau van ratten in de groep met natuurlijke genezing een stijgende trend, en keerde het niet terug naar het normale niveau op de 7e dag na het letsel. MDA, als een representatief product van lipide peroxidatie, is een gevoelige index om de intensiteit van de reactie op vrije radicalen te meten. Ondertussen nam het plasma-MDA-gehalte in de groep met laag vermogen laserbehandeling niet significant toe na het letsel.

Y amaya M,Shiroto C K ashibaH, et al vonden dat lasers met een laag vermogen de productie van reactieve zuurstofspecies in neutrofielen kunnen verhogen door het superoxideconversiesysteem te activeren.0 Lban M, Wachowicz B meldden ook dat bestraling met een laag vermogen laser het superoxidegeneratiesysteem sneller kan activeren. O Lban et al bestraalden varkensplaatjes met een 670nm laser en stelden vast dat er lipide peroxiden (LPO) en peroxide-ionen werden gegenereerd.

In dit onderzoek herstelde de lasergroep sneller dan de natuurgeneeskundige groep.Op de 7e dag na het letsel konden de SOD-activiteit en de antioxidantcapaciteit van de beschadigde spier aanzienlijk worden verhoogd door laagvermogenlaserstraling. Het kan de lipide peroxidatie schade na skeletspierletsel verminderen.

Thuis lasertherapie is een geweldige manier om sport- en spierblessures te behandelen en te voorkomen, en ik raad PowerCure Smart handheld laserapparaat aan. Het is Draagbare fysieke therapie apparaten die in de voorhoede van de medische technologie.100% Fysiotherapie, Veilig, niet-invasief, en heeft geen bijwerkingen, Behandel de pijn vanaf de oorzaak.